Klantenservice 0118 421 420

Kunstproject DGA

In, op en om het gebouw van DGA aan de Govert Flincklaan in Vlissingen zijn sinds kort perse kunstwerken te bewonderen.      

 

In de receptie en perse kantoorruimten treft u een collectie kunstwerken aan van de beeldend kunstenaar/fotograaf Rem van den Bosch en de beeldend kunstenaar Ivan Dobrev (Bulgarije). Op het gebouw is de kunsttoepassing met een Zeeuws paard naar ontwerp van beeldende kunstenaar/vormgever Hans Bommeljé te zien. 

 

De kunstwerken binnen en buiten zijn verbonden met de tekst  “Een (on)bewust verlangen” die de passant waarneemt op de glazen gevel van het gebouw en bij de receptie. Een gedachte die weer verbonden is met de diensten en producten die De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs (DGA) aan haar klanten biedt.

 

Hans Bommeljé

Het Zeeuwse paard ontworpen door Hans Bommeljé staat als blikvanger op het dak en bij de entree van DGA als symbool voor kracht, vertrouwen, dynamiek, zaaien en oogsten maar verwijst eveneens naar het verleden van deze locatie in het Walcherse landschap.

Hans Bommeljé is geboren in 1957 in Vlissingen. Studeerde in 1982 af in de studierichting bouwkunde/architectuur op de Hogeschool Zeeland en studeerde in 1987 af op de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Samen met zijn collega Steen Bentall heeft hij sinds 2000 een eigen bureau voor vormgeving en beeldende kunst (www.bentallbommelje.com).

 

Rem van den Bosch

Rem van den Bosch realiseerde in 2010 zijn serie het ”Nieuwe Zeeuwse Meisje” een fotografische zoektocht naar een nieuw model voor het alom bekende Zeeuws Meisje. Een visie op een nieuw beeldmerk. Het maakt duidelijk dat Zeeland met zijn tijd meegaat, een moderne en eigentijdse samenleving kent in een dynamische provincie. Het resultaat is een collectie van 20 portretten van hedendaagse vrouwen die op basis van hun eigen verhaal geportretteerd zijn op verschillende  Zeeuwse locaties. De winnares werd gedurende 1 jaar gepromoot als het nieuwe Zeeuwse meisje.

 

Rem van den Bosch is geboren op 23 augustus 1974. Hij omschrijft zichzelf als: mens, vader, levensgenieter, globetrotter, beeldend kunstenaar, fotograaf. Studeerde in 2000 af van Kunstacademie St. Joost te Breda en heeft sindsdien een actieve beroepspraktijk als beeldmaker. Van vrij werk tot werk in opdracht. Uitgangspunt is dat liefde voor beeld voorop staat.

 

Ivan Dobrev

De sculptuur van Ivan Dobrev toont een vijftiental portretten van de kunstenaar Bas Jan Ader waarbij het repeterend portret in verschillende standen is geplaatst. Een kleine verplaatsing in positie kan het blikveld veranderen en vergroten.  Bas Jan Ader was als kunstenaar gefascineerd door de zwaartekracht en andere fysische verschijnselen. Zijn performances en films zijn bekend waarin hij zich zelf als object en onderzoeker plaatst. Het moment van overgave, hunkering, subjectiviteit en verbazing zijn sleutelwoorden uit zijn oeuvre.

 

Ivan Dobrev is geboren op 16 september 1969 in Sofia te Bulgarije. “Ik werk als beeldhouwer omdat het mij de meest aangewezen gelegenheid biedt mijn ideeën, verlangens en overtuigingen in volle breedte en kracht tot uitdrukking te brengen. Mijn werk verschijnt als een soort haiku. Het beschrijft geen gebeurtenis, het geeft geen statement af, het bewondert alleen het feit van het gebeuren en viert zijn eigen bestaan.".

 

U bent van harte welkom bij DGA om de kunstwerken zelf te komen bekijken.

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs bvGovert Flincklaan 53
4383 WB  Vlissingen

Postbus 5086
4380 KB  Vlissingen

Telefoon: 0118 - 421 420 
Fax : 0118 - 421 438 
E-mail: info@dgavlissingen.nl

K.v.K. nummer: 54330297

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12041256.

  

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.

 

Grotere kaart weergeven