Zoeken
Uw polis
0118 421 420
Nieuws
8-7-2015  Rentes op hypotheken zijn laagste punt voorbij    

 

Rentes op hypotheken zijn laagste punt voorbij 

De rentes op hypotheken zijn hun laagste punt voorbij. Alle grote hypotheekverstrekkers hebben hun tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode de laatste tijd verhoogd. 

Rabobank beet het spits af half juni, daarna volgden ABN AMRO en ING. SNS kondigde maandag aan de tarieven te verhogen.De meeste hypotheekaanbieders verhoogden hun rentes met 0,1 tot 0,2 procentpunt voor verschillende rentevaste periodes. De verhoging is het gevolg van de stijgende rentes op de kapitaalmarkt door de aantrekkende economie en de verwachting van hogere inflatie. Daarmee lijken de lage rentes hun laagste peil definitief te hebben verlaten.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn niet verontrust over deze ontwikkeling. ''Ondanks de stijging bevinden de tarieven zich nog altijd op historisch zeer lage niveaus'', benadrukt een woordvoerder van de NVM. De woningmarkt functioneert juist beter, zegt hij.

''Verzwarende omstandigheden zoals de verlaging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), verplicht aflossen en een lening van maximaal 100 procent, voelt men nog nauwelijks.''

Stijgen
Dat wordt misschien anders als de rente blijft stijgen. ''Dat zal dan op de lange termijn wel een effect op de doorstroming hebben. Maar nu kunnen woningkopers nog steeds een lage rente tien jaar vast zetten. Interessanter is de vraag wat de rente over tien jaar doet.''

De vereniging van eigenhuizenbezitters is evenmin onder de indruk van de stijgende hypotheekrentes. Een woordvoerder wijst erop dat de rente acht jaar geleden gemiddeld op 5 tot 6 procent stond voor 10 jaar vast.

'feestje'
''Nu ligt dat op 3 tot 4 procent. Als de rente nu 0,2 procent omhoog gaat scheelt dat wel in de maandlasten, maar het zal de huizenmarkt niet beïnvloeden. Als je nu kunt overstappen van 5,5 procent naar 3,5 procent is dat nog steeds een feestje. Daar kunnen nog steeds veel mensen van profiteren.''

De VEH wijst er op dat de rentepercentages ten opzichte van andere landen wel hoger zijn. ''Maar dat komt onder meer door de flinke winstmarges die de banken hier pakken.'' Ook kunnen woningkopers in andere landen niet altijd een volledige financiering krijgen.

Bron: www.nu.nl


Reageer
Naam: 
Email:   
CAPTCHA image
Voer bovenstaande code in
 

Reacties

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs bvGovert Flincklaan 53
4383 WB  Vlissingen

Postbus 5086
4380 KB  Vlissingen

Telefoon: 0118 - 421 420 
Fax : 0118 - 421 438 
E-mail: info@dgavlissingen.nl

K.v.K. nummer: 54330297

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12041256.

  

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.

 

Grotere kaart weergeven