Zoeken
Uw polis
0118 421 420
Nieuws
28-10-2013  Stormschade: wat vergoedt de verzekering?   

Stormschade: wat vergoedt de verzekering?

Windstoten van 136 kilometer per uur, windkracht 11 en code rood, het stormt in Nederland. De wind richt voor miljoenen euro's aan schade aan bij Nederlandse huizen. Dit komt vooral door omgevallen bomen. Wat vergoedt de verzekering bij stormschade?

 

Als het stormt en de harde wind of neerslag veroorzaakt schade aan uw huis, dan zou het mooi zijn als de verzekeraar de herstelkosten vergoed. Hiervoor kunt u terecht bij uw opstalverzekering. Schade aan bijvoorbeeld tuinstoelen vallen onder uw inboedelverzekering. Sommige consumenten hebben een gecombineerde woonverzekering met opstal- en inboedeldekking. De laatste keer dat het zo hard stormde, claimden consumenten voor 300 miljoen euro aan schade bij hun verzekeraar.

 

Wanneer wordt schade vergoed?

Stormschade wordt door de meeste opstalverzekeringen pas vergoedt bij een windkracht hoger dan 7. Dan ziet de verzekeraar het als storm. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI. Als het plaatselijk stormt en de KNMI geen windkracht 7 gemeten heeft, kan schade bij huizen in de buurt als bewijs dienen. Vandaag (op 28 oktober) was de windkracht zeker langs de kust hoog genoeg. In sommige plaatsen werd windkracht 11 gemeten. In het binnenland kwam de windkracht niet overal boven windkracht 7 uit.

 

Hoeveel krijgt u vergoed en wat krijgt u zelf?

Vrijwel alle opstalverzekeringen vergoeden schade bij storm, maar u moet meestal een klein bedrag zelf betalen. Kijk hoe dit bij uw verzekeraar is geregeld in uw polisvoorwaarden. Het eigen risico dat u zelf betaalt, wordt berekend in een percentage van de schade. Verzekeraars rekenen dan met een minimum van ongeveer 200 euro tot een maximum van ongeveer 500 euro.

 

Waar moet u aan denken?

Probeer zo nauwkeurig mogelijk het tijdstip te registreren waarop de schade ontstond, zodat het te koppelen is aan de windmetingen van het KNMI. Ruim niet alles zelf op, maar meldt de schade eerst bij de verzekeraar of uw tussenpersoon.  Anders krijgt u mogelijk niet alle schade vergoedt.

 

Autoverzekering

Rondvliegende takken en omwaaiende bomen zorgen ook voor veel schade aan auto's. Mensen met een WA-verzekering krijgen waarschijnlijk niets vergoed. Hebt u een beperkt casco of een allrisk-verzekering, dan is er wel een vergoeding voor stormschade.

Ook goed verzekerd tegen schade bij storm? Onze ervaren adviseurs informeren u graag. Klik hier voor een vrijblijvende afspraak of bel 0118 - 421 420.


Bron: Telegraaf.nl


Reageer
Naam: 
Email:   
CAPTCHA image
Voer bovenstaande code in
 

Reacties

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs bvGovert Flincklaan 53
4383 WB  Vlissingen

Postbus 5086
4380 KB  Vlissingen

Telefoon: 0118 - 421 420 
Fax : 0118 - 421 438 
E-mail: info@dgavlissingen.nl

K.v.K. nummer: 54330297

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12041256.

  

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.

 

Grotere kaart weergeven