Zoeken
Uw polis
0118 421 420
Nieuws
7-10-2013   Rood staan populairste vorm van geld lenen   


Rood staan populairste vorm van geld lenen


Zes op de tien mensen lenen weleens geld. Dat blijkt uit het Nationaal Leen Onderzoek.

Zes op de tien Nederlanders leent weleens geld. Rood staan bij de bank is de populairste vorm van lenen (39 procent). Drie van de tien mensen vragen familie of vrienden soms om geld. 22 procent koopt weleens met een creditcard, 20 procent maakt af en toe gebruik van een doorlopend krediet. Dat blijkt uit het Nationaal Leen Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van InterBank.

Nederlanders tussen de 35 en 54 jaar staan het vaakst rood en maken ook het meest gebruik van een doorlopend krediet. "Waarschijnlijk komt dit doordat mensen van middelbare leeftijd toch meestal wat duurdere aankopen doen", stelt Henk Jan Meijer, manager Communicatie van InterBank.

Meijer is blij dat zeven op de tien Nederlanders aangeven goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van lenen. Slechts 2 procent heeft geen idee van de risico's die met lenen gepaard gaan. "Geld lenen hoeft geen probleem te zijn, zolang je verstandig met het geld omgaat."

Direct iets kunnen kopen (38 procent) en financiële ruimte hebben als je even krap bij kas zit (34 procent) worden het vaakst genoemd als voordelen van lenen bij een financiële instelling.

Driekwart van de Nederlanders ziet het betalen van rente als het grootste nadeel van lenen. De maandelijkse lasten is voor een krappe meerderheid eveneens een probleem. Eén op de vijf Nederlanders vindt het lastig om de discipline op te brengen om af te lossen.

 

74 procent van de vrouwen die niet lenen, zegt bewust alleen iets te kopen als er geld voor is. Een meerderheid van de mannen geeft dit eveneens aan. Daarnaast stellen vier op de tien mannen die niet lenen voldoende inkomsten en/of spaargeld te hebben.

 

Rood staan is een erg dure vorm van geld lenen. Wilt u weten welke voordeligere mogelijkheden er zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze ervaren adviseurs. Klik hier of bel 0118 - 421 420.

 

Bron: metronieuws.nl


Reageer
Naam: 
Email:   
CAPTCHA image
Voer bovenstaande code in
 

Reacties

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs bvGovert Flincklaan 53
4383 WB  Vlissingen

Postbus 5086
4380 KB  Vlissingen

Telefoon: 0118 - 421 420 
Fax : 0118 - 421 438 
E-mail: info@dgavlissingen.nl

K.v.K. nummer: 54330297

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12041256.

  

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.

 

Grotere kaart weergeven