Zoeken
Uw polis
0118 421 420
Nieuws
22-1-2013 17:09:05  Hypotheekadvies grote banken van lagere kwaliteit   

 

Hypotheekadvies grote banken van lagere kwaliteit

 

De kwaliteit van hypotheekadvies bij grote banken is lager dan bij hypotheekketens en intermediairs. Dat blijkt uit een analyse van Independer die onderzoek deed naar de prijs en kwaliteit van hypotheekadviseurs.

 

Consumenten betalen bij grote banken minder voor hypotheekadvies maar de kwaliteit van het advies is ook lager dan bij hypotheekketens en intermediairs. De analyse over de prijs en kwaliteit van hypotheekadviseurs is gebaseerd op gegevens van ruim 9.600 consumenten die de afgelopen drie jaar hun hypotheekadviesgesprek controleerden op Independer.nl.

 

Grote banken verdienen niet alleen aan het advies maar ook aan de producten die ze verkopen. Hun advies is daarom vaak goedkoper dan van onafhankelijke adviseurs. Voor consumenten is het ook belangrijk te letten op de kwaliteit van het adviesproces. Een goed advies kan tijdens de looptijd een besparing van duizenden euro’s opleveren.

 

Hypotheekketens en intermediairs betrekken hypotheken van verschillende banken en verzekeraars in hun advies en scoren veel hoger op kwaliteit van het advies. Maar consumenten betalen voor dit advies wel een hogere prijs dan bij een grote bank.

 

Tevens blijkt uit het onderzoek dat hypotheekadviseurs van grote banken vaker zaken onbesproken laten. Het gaat hierbij om zaken als: kosten voor het hypotheekadvies, uitleg over verhuisregeling, rentekorting, bijleenregeling en bouwdepot.

 

Opvallend is ook dat de klanttevredenheid bij de hypotheekketens en intermediairs veel hoger ligt dan bij de grote banken.

 

Wilt u een goed en volledig onafhankelijk hypotheekadvies? Bel dan: 0118 - 421 420 of klik hier.


Reageer
Naam: 
Email:   
CAPTCHA image
Voer bovenstaande code in
 

Reacties

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs bvGovert Flincklaan 53
4383 WB  Vlissingen

Postbus 5086
4380 KB  Vlissingen

Telefoon: 0118 - 421 420 
Fax : 0118 - 421 438 
E-mail: info@dgavlissingen.nl

K.v.K. nummer: 54330297

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12041256.

  

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.

 

Grotere kaart weergeven