Zoeken
Uw polis
0118 421 420
Nieuws
17-12-2012 12:25:21  Britse banken stoppen met financieel advies   

 

Britse banken stoppen met financieel advies

 

Nationwide, de grootste Britse hypotheekverstrekker, en vier Britse banken die eigendom zijn van Banco Santander stoppen voorlopig met het geven van financieel advies. In de aanloop naar het afschaffen van vergoedingen voor financieel advies, in het kader van de Retail Distribution Review (RDR), ondergaan hun ruim 800 adviseurs nu extra training, meldt Citywire.

 

Betalen voor advies
Vanaf 1 januari moeten klanten van Britse financiële instellingen betalen voor elke vorm van financieel advies. In tegenstelling tot in Nederland, wordt in Groot-Brittannië met ingang van die datum ook de distributievergoeding voor beleggingsfondsen afgeschaft.

Extra training
Met de nieuwe regels wordt ook het vereiste kennisniveau van de financieel adviseurs aangescherpt. Britse adviseurs moeten vanaf volgend jaar beschikken over een speciaal diploma om hun werk te mogen doen.

Santander heeft de werkzaamheden van zijn achthonderd adviseurs voorlopig opgeschort en hen op training gestuurd. Een woordvoerster van de bank zei tegen Citywire dat de adviseurs weliswaar de vereiste diploma’s zouden hebben, maar dat extra training noodzakelijk is. ‘We excuseren ons bij onze klanten voor het ongemak dat zij hierdoor kunnen ondervinden.'

 

Er zijn meerdere financiële instellingen die hun advies opschorten, of zelfs stoppen, omdat zij niet aan de hogere eisen van toezichthouder FSA zouden voldoen.

 

Het zou ons niet verbazen als ook de Nederlandse banken stoppen met het geven van advies. Dat zou een goede ontwikkeling zijn, want pas dan krijgt u een volledig onafhankelijk advies dat geheel los staat van het product.

 

Wilt u een goed en volledig onafhankelijk advies? Bel dan: 0118 - 421 420 of klik hier.

 

Bron: Fondsnieuws.nl


Reageer
Naam: 
Email:   
CAPTCHA image
Voer bovenstaande code in
 

Reacties

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs bvGovert Flincklaan 53
4383 WB  Vlissingen

Postbus 5086
4380 KB  Vlissingen

Telefoon: 0118 - 421 420 
Fax : 0118 - 421 438 
E-mail: info@dgavlissingen.nl

K.v.K. nummer: 54330297

De Graaf Assurantiën en Financieel Adviseurs is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer: 12041256.

  

Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Afspraken buiten kantooruren zijn uiteraard mogelijk.

 

Grotere kaart weergeven